Loading...

Månedens Kompis:
Marta Sofie Norheim Tvetene

Vi er heldige som har mange gode Kompiser som støttespillere der ute. Kompiser som gir selv når økonomien er stram, som ser utenfor seg selv og er litt ekstra Kompis for noen på andre siden av kloden som ikke har fått de samme forutsetningene i livet som enn selv. En gang i blant prøver vi derfor å trekke fram noen av dere som har et skikkelig hjerte for prosjektene våre og kompisene våre i India og Bangladesh.

Marta er en sånn en. I hele 9 år har hun trofast støttet Kompis. Og nylig var både vi og den indiske partneren vår Ajith så heldige at vi fikk møte henne på frokostmøte her på kontoret. Hun fikk snakket med Ajith om framgangen i prosjekt, framtidsønsker og sett på bygningsplaner for den nye campusen. Nylig spurte hun også om hun ikke kunne få bidra litt til, noe vi gladelig takket ja til. Vi fikk lyst til å spørre hva som driver henne til å støtte prosjektene våre? Og fikk følgende svar.

Eg ble Kompis på KRIK Arena, den gong då var vel prosjektet brønnboring i Mali. Eg tykte det var eit flott prosjekt, alle lyt jo ha tilgang til reint vatn! Det er utruleg kor mykje meir tid ein familie får frigjort til å gjere andre ting, til dømes gå på skulen, når dei ikkje må bruke fleire timar på å skaffe seg reint vatn kvar dag.

Etterhvert gikk dere over til prosjekt i steinbrota i India og Bangladesh, der formålet var å opplyse arbeidarane om kva rettar dei hadde, samt prøve å få barnearbeidarane over i skulen heller enn steinbrotet. Grunnen til at eg har vore Kompis so lenge er rett og slett av di eg tykkjer de finn viktige prosjekt, og eg vil gjerne bidra til at de kjem i mål. Eg er privilegert som er fødd i Noreg, har jobb og stor nok inntekt til at eg kan klare meg sjølv. Då vil eg gjerne gje attende for å hjelpe dei som ikkje har vore like heldige som meg!

Takk for at du går sammen med oss, Marta! Verden trenger flere kompiser som deg.

By |2019-07-10T10:45:06+02:00juli 10th, 2019|Ukategorisert|Kommentarer er skrudd av for Månedens Kompis: Marta Sofie Norheim Tvetene