Loading...

Kompis booster flere utdanningsprosjekter i Bangladesh

/Kompis booster flere utdanningsprosjekter i Bangladesh

Utdanning som endrer liv

I tillegg til Martin Luther College støtter Normisjon også mange andre utdanningsprosjekter for barn og ungdom fra sårbare grupper i Bangladesh. Under halvparten av barn i Bangladesh går på skole etter 6. klasse. Det ønsker vi å gjøre noe med. Det neste året skal støtten vår derfor også gå til noen av Normisjons øvrige utdanningsprosjekter i Bangladesh, før vi lanserer nytt Kompis-prosjekt i 2021! Det nye prosjektet skal sammen med LIMS stå i fokus de neste 3 årene. Vi gleder oss til å ta dere med inn i enda et viktig prosjekt og er takknemlig for å ha dere med på laget rundt omkring i verden. Men aller først, disse prosjektene skal Kompis være med å booste det neste året:

Barneskoler

Normisjon har startet og driver i samarbeid med Sylhet Presbyterianske Synode (SPS), 17 avsidesliggende barneskoler (1.-5. klasse) for totalt 900 elever. De fleste elevene har minoritetsbakgrunn. Flere av barneskolene har blitt startet opp i nærheten av store te-plantasjer, der familier har arbeidet og bodd i generasjoner med mangel på rettferdig lønn og behandling. Etter at skolen i landsbyen Sikori Bosti åpnet i 2016 kan flere barn drømme større enn hva deres foreldre noen gang hadde mulighet til. De lærer nasjonalspråket Bangla, om menneskerettigheter og mulighetene utenfor te-pantasjen. Men kanskje viktigst for den praktiske hverdagen til elevene på teplantasjen; utdanning lar barn få være barn, mens de enda er barn (Emilie Løvås Wang).

Bilde: David Einan

Internat

I tillegg driver partnerene våre (SPS) jenteinternat i byen Sylhet og gutteinternat i byen Moulvibazar, hvor elever bor fra 5.-10. klasse. Noen får også stipend for å dekke skolepenger, ikke ulikt det Kompis har støttet på Martin Luther College. Dette gir elevene en trygg og god mulighet til å fortsette på skolen når det ikke finnes skoler i deres nærområde etter 5. klasse.

Høyere utdanning

Siden mange av kompisene våre er studenter snakker vi ofte om at vi kan bruke litt av vårt lån og stipend til å være «lånekasse» for noen andre. I land der det ikke finnes enkelt tilgjengelige ordninger for studielån, blir høyere utdanning ofte et gode for de allerede privilegerte i samfunnet. Normisjon driver stipendprogram og studentinternat for minoritetsungdom som ønsker å ta høyere utdanning, også her skal vi få bidra det neste året. Stipendordninger gir en unik mulighet til å jevne ut noen av forskjellene i tilgjengeligheten på høyere utdanning. Det gir håp om at drømmer om høyere utdanning kan gå i oppfyllelse dersom man jobber hardt og samtidig kan få litt hjelp på veien.

By |2019-11-18T14:24:28+02:00november 18th, 2019|Bangladesh|Kommentarer er skrudd av for Kompis booster flere utdanningsprosjekter i Bangladesh