Loading...

India under lock-down

/India under lock-down

Som i Norge og resten av verden, er også India også berørt av Covid-19. India er i total lock-down, som betyr at barneskoler, lekeplasser, arbeidsplasser og gater står tomme. Tidligere denne uka skrev BBC en artikkel om Indias lock-down, og fortalte at det siden forrige tirsdag var forbudt for innbyggere å forlate hjemmet sitt i tre uker. Til nå har India rapportert 2032 smittede og 58 døde (Worldometers 2/4), som følge av koronaviruset. Tallene øker for hver dag som går, og vi kan nok dessverre regne med at tallet for antall smittede er mye høyere, siden India er et av landene i verden som tester færrest mennesker (BBC).

India er et av verdens mest tettbefolkede land. Dersom det blir et stort korona-utbrudd i dette landet, kan dette føre til en katastrofe. Landets økonomi var allerede på vei nedover før India gikk i lock-down (BBC).

Også India forsøker å finne løsninger og hjelpepakker som kan hjelpe de som trenger det mest, men det er en fare for at dette ikke når de som trenger det aller mest. Dette gjelder blant annet de fattigste som bor på gata og minoritetsgrupper som bor i små landsbyer.

Før det ble lock-down i India ble vi fortalt at deler av LIMS hadde måttet stenge ned, på samme måte som skoler i Norge, men at de fortsatt prøvde å få holde noe av driften i gang. Nå vil også LIMS måtte holde helt stengt i minimum tre uker.

Stengt skole, betyr også ingen studenter og ingen inntekter. Lederne ved LIMS og ESAF prøver så godt de kan å hjelpe de som blir berørt, både ansatte og lokalsamfunn.

Bidraget til Kompiser er om mulig enda viktigere enn før. Så vær så snill – fortsett å gi! Når restriksjoner blir lettet på, vil alle helst komme tilbake til normalen så fort som mulig. Dere Kompiser hjelper slik at dette også gjelder driften til LIMS.

(Tall er hentet Worldometers 2/4 og info om korona i India er hentet fra BBC 31/03)

By |2020-04-02T11:20:18+01:00april 2nd, 2020|India, LIMS|Kommentarer er skrudd av for India under lock-down