Loading...

Danvik folkehøyskole har inngått India-avtale

India er Danvik folkehøyskole sitt nye satsningsområde, og et team med lærere og elever er i disse dager i India for å besøke prosjekter de skal være med å samarbeide om i fremtiden.

11.mars var en stor dag for Danvik Folkehøyskole, da de inngikk en avtale med Lahanti Institute of Multiple Skills (LIMS), en videregående skole i Dumka. LIMS er en nystartet yrkesskole for de minst ressursrike, som allerede har droppet ut av grunnskolen. De fleste tilhører folkegruppen santaler. Ved denne skolen får de mulighet til å ta en yrkesutdanning, lære seg engelsk, samt en mulighet til å tjene penger ved å selge håndverk underveis i studietiden.

opplaering

Opplæring i ulike typer håndtverk ved LIMS. Foto: Danvik Folkehøgskole.

I løpet av oppholdet i India, har teamet allerede fått se tomten der det skal bygges ny skole; med skolebygg, bygg for teknisk avdeling og studioer, jente- og gutteinternat, gjestehus, samt verksted for ulike yrker. De starter arbeidet i disse dager, og anlegget vil bli tatt delvis i bruk om ca. ett og et halvt år.

En av grunnene til at LIMS ønsker samarbeid med nettopp Danvik Folkehøyskole, er for å utvikle tekniske studioer innen media, samt samarbeid rundt å skape fagplaner for studier innen TV, radio, film og gamedesign. Særlig det siste er de spesielt interessert i på LIMS. I tillegg ønsker de konkret samarbeid gjennom besøk og praktiske workshop innen media fra elever og ansatte ved skolen i framtiden. Danvik er regnet for å være en av de beste folkehøyskolene i landet når det kommer til mediefag, så det er grunn til å tro at dette kan bli et fruktbart samarbeid.

I tillegg til besøket hos LIMS, har gruppen fra Danvik også tatt turen innom flere bedrifter og skoler som er en del av ESAF sine prosjektet. ESAF er en samfunnsutviklingsorganisasjon, og en av Normisjon og Acta sine samarbeidspartnere i India. Teamet fra Danvik fikk til og med bli med hjem til landsbyen til en elev ved en ESAF-skole.
– Det gjør noe med oss og se hvor fattige de er i forhold til oss, samtidig som vi møter en stolthet og glede, som gjør oss ydmyke. Dette er unike menneskemøter som vi alle vil bevare i oss for framtiden, forteller en av deltagerne på turen.

smil

Elever fra Danvik Folkehøgskole leker med barna på Misjonsstasjonen i Dumka Foto: Danvik Folkehøgskole. 

 

Danvik Folkehøyskole i Drammen eies av Normisjon i Vestfold-Buskerud, sammen med KFUM-KFUK, og har ca. 200 elever. 

By |2016-10-28T14:03:36+02:00mai 3rd, 2016|India, LIMS|Kommentarer er skrudd av for Danvik folkehøyskole har inngått India-avtale