Loading...

213 323 kr til utdanning fra Bibelskolen i Grimstad

Og der var skoleåret over. Litt over 100 smilende, glade og litt triste elever skal flytte ut av bibelskolebobla i Grimstad. I  tillegg til å ha mange undervisningstimer, gitaren og bibelen i fanget og måneder på reise både i Norge og utenfor våre grenser, har elevene tradisjon tro hatt en omfattende skoleaksjon for utdanning i India og Bangladesh. I flere år har bibelskole elevene støttet trofast opp under Kompis sine prosjekter for ungdommer i vanskelige livssituasjoner utenfor våre landegrenser. Med måneskinnsturer til salgs, kreative tjenester og et heidundranes misjonsløp har gjengen på Bibelskolen i Grimstad samlet inn 213 323 kr til utdanning for minoritetsungdom i India og Bangladesh. Det setter både vi og partnerene våre ute, som hver dag jobber for å nå flere ungdommer, enormt stor pris på. Sammen skaper vi muligheter og vi er utrolig takknemlige for å ha med elevene og lærerne på BiG med på laget.

Så hva får man til for 213 323 kr i Dumka og Dhaka?

Lahanti Institute of Multiple Skills (LIMS) i Dumka, India, er dette året midt i et stort byggeprosjekt. Skolen skal inn i selveide bygg på en ny campus. Siden yrkesskolen LIMS i 2015 åpnet sine dører har de holdt til i leide lokaler i Dumkas gater. Den gangen hadde de 150 uteksaminerte elever. I fjor fullførte 450 elever yrkesopplæring ved LIMS! Med andre ord har de vokst ut av de leide lokalene og har lengtet etter ferdigstillingen av det nye skolebygget. Nå står første bygg ferdig. Skolesekker, elever, datamaskiner og symaskiner har flyttet inn i det nye bygget. I år håper skolen på å gi 900 elever yrkesopplæring, for nå får de omsider plass. Her har BiG bidratt STORT. For 213 323 kr kan de utruste yrkesskolen med:

  • Et klasserom på nye LIMS – fra grunnmur til skoletime, 136 777 kr
  • 4 lærerlønninger i et år, to fulltid og to praksislærer,  61 660 kr
  • Datarom, 9880 kr
  • Materialer til praktiske fag i et år, 6175 kr

Eller..

Martin Luther College (MLC) er en videregående skole for minoritetsungdom som ikke har et godt utdanningstilbud der de bor. På MLC får elevene bo på internat mens de gjennomfører en videregående utdannelse av høy kvalitet. Dere på BiG sørger for at de som ellers ikke har råd til skolegang får stipend som dekker skolepenger og internatplass. For 213 323 kr dekker dere:

  • Internatplass til 45 elever
  • Stipend til 178 elver

Tusen, tusen takk for den fantastiske innsatsen!!

By |2019-06-17T16:02:44+02:00juni 17th, 2019|General|Kommentarer er skrudd av for 213 323 kr til utdanning fra Bibelskolen i Grimstad